#sultsina

Näin tehdään sultsinat


Kaverini tekee usein sultsinoita, ja tässä on hänen taidonnäytteensä.

Ensin tehdään sultsinan kuoret ja voidellaan ne kuumalla voisulalla toiselta puolelta.

Sitten tulee täyte..


Kainuulaiset väittävät, että ainoa oikea sultsinan täyte on mannapuuro, mutta täällä meilläpäin sultsinan täytteenä käytetään riisipuuroa. Kiehuva puuro levitetään voitelemattomalle puolelle ja annetaan olla hetken aikaa, jotta kuori pehmenee ja sen saa hyvin rullalle.

Ja loppusilausta vaille valmis!


Sitten kuoret rullataan ja nautitaan lämpimänä. Sultsinat kyllä maistuvat myös jäähtyneenä. Ja nehän syödään tortillan tapaan käsin!

Sekä K-marketissa että S-marketissa on myynnissä Karttusen Eevan sultsinoita, ja ainakin Karhufestivaalin aikaan niitä saa myös Eevan sultsinabaarista. Silloin Eevalla on täytteenä myös ohraa ja perunaa – herkullisia nekin!

Kiitos kuvista sultsinamestari Sanna Sissoselle!

Täältä pääset takaisin osioon Fun Facts.