Ortodoksisuutta ja sotahistoriaa -bussikierros

Tämä kierros käy ryhmille, joilla on oma bussi käytössä. Kierros voidaan toteuttaa niin, että se ei vaadi paljoa kävelyä.

Kerron välimatkoilla Ilomantsista ja ortodoksisuudesta sekä esittelen sotahistoriamerkkejä ja muita kohteita matkan varrella.

Ohjelma voidaan suunnitella tarkemmin yhdessä ryhmän aikatauluun ja mielenkiintoihin sopivaksi.

Hattuvaara

Päivän aluksi ajamme 40 kilometriä Hattuvaaraan, Suomen itäisimpään kylään. Käymme Suomen vanhimmassa tsasounassa, joka on samalla Euroopan vanhin edelleen käytössä oleva tsasouna, ja Taistelijan Talolla. Voimme kiertää myös 1,5 kilometrin Taistelijan Taival -polun.

Hattuvaarassa on myös Makkolan museotila, missä on Lauri Törnin näyttely.

Möhkö

Hattuvaaran sijasta voimme suunnata Möhkön ruukkikylään, joka sijaitsee 20 kilometriä keskustasta toiseen suuntaan. Lyhyempi kierros sisältää tutustumisen sisämuseorakennuksiin, pidempään kierrokseen voimme sisällyttää kierrokset ruukin ulkoalueilla ja poluilla tai Öykkösenvaarassa. Mahdollisuus tuliaisten ostoon.

Parppeinvaara

Parppeinvaaran runokylässä tutustumme karjalaiseen ja ortodoksiseen perinteeseen, käymme Rajakenraali Raappanan majassa ja nautimme nykykarjalaisen pitoaterian ravintola Parppeinpirtillä. Mahdollisuus tuliaisten ostoon.

Viinimyymälä

Vierailu Valamon luostarin kanssa yhteistyötä tekevän Hermannin Viinitilan viinipuodissa,
missä voi ostaa mm. Raappana-viiniä. Hermannin Viinitila on Suomen vanhin viinitila ja ensimmäinen kuohuviinitila, ja lisäksi se on Valamon Viinihermanin kanssa Suomen suurin viinitila. Mahdollisuus tuliaisten ostoon.

Pappilanvaara

Pysähdymme historiallisella Pappilanvaaralla kohteinamme Raappanan muistomerkki ja pikkupappila, joka
toimi kenraali Raappanan komentokeskuksena kesällä 1944.

Voimme samalla käydä myös Hermannin Viinitornissa
katsomassa maisemat ja ortodoksinen kirkko ylhäältä käsin. Mahdollisuus kahvitteluun ja tuotemaistiaisiin.

Ortodoksinen kirkko

Matkan varrella kirkolle näemme sankarihautausmaan.

Viimeisenä käyntikohteenamme meillä on Pyhän Profeetta Elian kirkko, joka on Suomen suurin ortodoksinen puukirkko. Voimme käydä vierailemassa myös vanhan pappilan, nykyisen seurakuntakeskus Elian pihapiirissä ja kauniissa kalmistossa.

Kierroksen kesto ja hinta

5,5 tuntia /
7 tuntia
200€ (ALV 0 %) /
250€ (ALV 0 %)
Hintaan lisätään pääsymaksut ja ruokailu. Kysy tarjous koko ryhmäpaketille!

Linja-autossa opastus oli oikein sujuvasanaista ja kiinnostavaa, myös aikataulussa pysyttiin hyvin eikä missään vaiheessa ollut tylsää.

Asiakaspalaute kahden päivän Makujen Saimaa -kierrokselta

Varaa opastus tai tutustu muihin opastuskierroksiini täällä.