Site icon Milajan matkat

Toimin paikallisoppaanasi Ilomantsissa

Toimin oppaanasi Ilomantsissa ja matkanjohtajana Järvi-Suomen alueella! Paikallisoppaaksi valmistuin Riveriasta syksyllä 2021 ja nyt keväällä 2023 valmistuin matkaoppaaksi ja matkanjohtajaksi.

Valitse opastus alla olevista vaihtoehdoista

tai räätälöidään juuri sinun mielenkiintojesi mukainen opastuskierros!

Opastukset on varattavissa kesäkaudelle kohteiden aukioloaikoina, muina ajankohtina kierrokset muokataan tilanteen mukaan. Osa kierroksista onnistuu ympäri vuoden.

Autan sinua myös lomasuunnitelman tekemisessä, aikatauluttamisessa ja suunnitelmien toteuttamisessa. Tarvittaessa toimin myös online-apunasi matkasi aikana tai koostan sinulle infopaketin etukäteen. Ota yhteyttä, niin katsotaan, miten voin auttaa!

Varaathan opaspalveluni viimeistään kolmea vuorokautta ennen toivottua ajankohtaa, jotta ehdin valmistella opastuksen ja reitin juuri sinun ryhmällesi! Pikavarauksesta veloitetaan lisämaksu, mutta ainakin lyhyemmät ja kohteiden aukioloajoista riippumattomat opastuskierrokset saattavat onnistua lyhyelläkin varoitusajalla.

Täältä sivun alalaidasta voit lukea opastaustastani ja opastustyylistäni.

ONLINE: Pogostan parhaat palat – ennakkoesittely ennen matkaa

Esittelen Zoomin kautta valittuja paloja Ilomantsista, joista voit poimia itsellesi sopivimmat kohteet lomamatkallesi. Voin myös laatia sinulle matkaohjelman, toimia online-apunasi matkasi aikana tai koostaa sinulle infopaketin ennen matkaa.

KÄVELYKIERROS: Palanen Pappilanvaaran historiaa

Kävelykierros historiallisella Pappilanvaaralla nykyaikaan sidottuna. Pappilanvaaralta avautuu upeat näköalat Ilomantsinjärvelle ja vaara tarjoaa monipuolisen tutustumiskohteen kulttuurillisiin kerrostumiin ja läpileikkauksen Ilomantsin historiaan.

Koko kierroksen sijasta voit valita myös lyhyemmän reitin, ja se voidaan toteuttaa tasaisemmalla maalla kulkevana opastuksena. Soveltuu myös lapsiperheille ja koululuokille.

KÄVELY- TAI KOHDEOPASTUS: Pellosta pulloon

Tarina siitä, kuinka pienestä ilomantsilaisesta viinitilasta tuli maailman parhaan ginin valmistaja.

Voit myös valita lyhyemmän opastuksen Tornin tarina, joka toteutetaan Viinitornin baari-kahvilassa. Mahdollisuus tuotemaistiaisiin.

Kierros ei ole esteetön. Nämä opastuskierrokset on saatavana myös englanniksi ja jatkossa venäjäksi, ja ne on toteutettavissa myös online-opastuksina.

RUOKAKIERROS: Makumatka maailmalle

Kansainvälinen Kalevalantie tarjoaa meille makumatkan maailmalle. Käymme syömässä intialaisessa ravintolassa, shoppailemassa thaikaupassa ja kierroksen päätteeksi haemme vielä kotiinviemisiksi kosovolaista baklavaa.

Kierroksen opastus on luonteeltaan keskusteluopastusta, ja kierros on saatavana myös englanniksi ja jatkossa venäjäksi. Kierros voidaan toteuttaa myös autolla siirtyen.

KOHDEOPASTUS: Rokimpi kierros

Vierailemme ainutlaatuisessa Suomirokkia-näyttelyssä fiilistelemässä suomalaisen rokin parhaita paloja, Ilomantsin Kivituotteella kuulemassa mustakiven tarinaa ja Viinitornilla tutustumassa Valamon Viinihermanin historiaan.

Siirtymiset voidaan toteuttaa kävellen, pyörällä, autolla tai taksilla. Kierros on saatavana myös englanniksi.

Ilomantsi rocks!

SHOPPAILUKIERROS: Kylän kirpparit ja kahvilat

Tällä kierroksella kierrämme kylän parhaat kirpparit ja käymme vaikka parissakin kahvilassa.

Kierroksen opastus on luonteeltaan keskusteluopastusta, ja kierros on saatavana myös englanniksi ja venäjäksi. Kierros voidaan toteuttaa kävellen, pyörällä tai autolla.

TAPAHTUMAOPASTUS: Kaveriksi Karhufestivaalille

Tänä kesänä Karhufestivaali järjestetään 10.-12.8. Suunnittelen ja aikataulutan sinulle tai ryhmällesi päivän ohjelman ruokailuineen tai ohjelman koko festivaalin ajaksi, vien teidät mielenkiintoisiin paikkoihin festivaalialueella ja sen ulkopuolella ja varmistan suussasulavat herkut sultsinabaarista.

Kierros on saatavana myös englanniksi.

TAPAHTUMAOPASTUS: Visiitti Villiruokafestareille

Karhufestivaalin aikaan perjantaina ja lauantaina 11.-12.8. järjestetään myös Villiruokafestarit.

Festarikierros on saatavana myös englanniksi.

KÄVELLEN TAI PYÖRÄLLÄ: Lackströmien jalanjäljissä

Lackströmien suku vaikutti Ilomantsin kulttuurielämään vuosikymmenten ajan 1800-luvun lopulta asti. Opastuskierroksella kuljemme suvun jalanjäljissä Pappilanvaaralta Kirkkotien kautta Mustamäen hautausmaalle kävellen tai pyörällä kuullen matkan varrella Mirjam Holopaisen muistelmia Lackströmien suvusta.

Kierros ei ole esteetön.

KÄVELLEN, PYÖRÄLLÄ TAI AUTOLLA: Pogostan puutalot puhuu

Pogostalla on paljon vanhoja puu- ja hirsitaloja, joilla on mielenkiintoinen historia. Käydään lyhyempi reitti kävellen tai pidempi reitti pyörällä tai autolla.

Kierros on mahdollista toteuttaa myös pelkästään autosta käsin tai bussikierroksena. Kierros on muokattavissa myös lapsiperheille ja koululuokille.

KÄVELYKIERROS: Kauppatien ja Kotimäen kierros

Kauppatie toimi Ilomantsin päätienä aina 1960-luvulle asti. Tällä kierroksella pääset tutustumaan monipuoliseen nykytarjontaan entisellä kylänraitilla historian tarinoilla höystettynä.

Välimatkat ovat lyhyitä, mutta nekin on tarvittaessa mahdollista kulkea autolla. Soveltuu myös lapsiperheille.

KÄVELLEN, PYÖRÄLLÄ TAI AUTOLLA: Katri Vala ja ortodoksinen mystiikka

Ilomantsissa vaikuttanut Katri Vala oli viehättynyt ortodoksisesta mystiikasta. Kierroksella käymme vanhan ortodoksisen pappilan pihapiirissä, missä Katri Vala asui. Tutustumme ortodoksiseen kirkkoon ja kalmistoon, jotka näkyivät Katri Valan ikkunasta, ja käymme Katri Vala Kulttuurikeskuksella.

Kierros ei ole esteetön, mutta se voidaan toteuttaa myös lyhyempänä, helpompikulkuisena versiona ja autolla siirtyen.

BUSSIKIERROS: Ortodoksisuutta ja sotahistoriaa

Hyppään mielelläni ryhmänne bussin kyytiin ja kerron tarinoita niin ortodoksisuudesta kuin matkan varrella olevista sotahistoriallisista kohteista kun matkaamme Hattuvaaraan tai Möhköön. Käymme myös Parppeinvaaralla ja lounastamme Parppeinpirtillä, ja jatkamme Pappilanvaaran kautta Pyhän Elian kirkkoon.

Kierros voidaan toteuttaa niin, ettei se vaadi paljoa kävelyä.

KÄVELLEN, PYÖRÄLLÄ TAI AUTOLLA: Kevyempi sotakierros

Valitse mielenkiintoisista vaihtoehdoista joko keskustassa tai kauempana mieluisimmat, joista koostetaan oma, kevyempi sotahistoriakierros tapauskohtaisesti.

Osa kohteista käy myös huonommin liikkuville sekä lapsiperheille ja koululuokille.

YLLÄTYSKIERROS: Huitsin nevadassa

Voit myös tilata yllätyskierroksen, minkä räätälöin viikon ajankohtaisten juttujen mukaan jossain ihan syrjässä.

Kyseessä voi olla lavatanssit in the middle of nowhere, keskellä ei mitään, kylätapahtuma jossain syrjäkylällä, luontopolku aivan skutsissa tai vaikkapa pitkospuukävely metsän läpi kylän pinnassa.

Kierros voidaan muokata myös lapsiperheille ja se voidaan toteuttaa englanniksi.

TULOSSA: Matelin matkassa

Mateli Kuivalatar on edelleen mielenkiintoinen hahmo, jonka elämäntarinaan ja henkilökuvaan tutustumme joko online- tai livekierroksella.

Menneisyyden vesistä viineihin!

Ehdottomasti kannattaa mennä Milajan opasreissulle! Selkeäsanainen ja ilonen on tätsä niinkun aina! Ei turhia jaarituksia 🙂

Paljon asiaa viihdyttävässä paketissa.

Olit oppaiden aatelia.

Historia päivittyi nykyaikaan.

Lisää asiakaspalautteita Instassa

Matkaopas Ilomantsi
Paikallisopas Ilomantsi
Opas Ilomantsi
Ilomantsiopas
Ilomantsin matkaopas
Ilomantsin paikallisopas
Ilomantsin opas
Opas Ilomantsissa
Matkaopas Ilomantsissa
Paikallisopas Ilomantsissa
Ilomantsi opaskierros
Ilomantsi opastettu kierros
Ilomantsi kävelyopastus
Ilomantsi bussiopastus
Opastetut kierrokset Ilomantsissa
Exit mobile version