Site icon Milajan matkat

Pogostan puutalot puhuu

Pogostalla on paljon puutaloja Ylätien, Kirkkotien ja Kauppatien varrella, joilla kaikilla on mielenkiintoinen historia. Näiden talojen historiaan tutustumme tarinoiden kautta. Mitä tarinoita taloilla on kerrottavana?

Kesto:

1-3 tuntia

Hinta:

55-120€/ryhmä (ALV 0 %)

1880

Gutzeitin talot: Gutzeitilla on kaksi vanhaa taloa Kauppatien varressa. Toisessa oli aikoinaan piiriesimiestoimisto ja toinen toimi metsänhoitajan asuntona.

1890

Hirsirakennus Vaahtera: Piiroisten sisarukset rakennuttivat Ylätien varrella olevan talon kodiksi ja kaupaksi 1890-luvulla.

1900

Tohtorila ja Apteekkarila: Onni Lackström rakensi itselleen talon Kirkkotielle vuonna 1900, ja talosta tuli Tohtorila. Onnin veli Hannes rakennutti myöhemmin itselleen apteekin ja asuintilat naapuriin, ja talosta tuli Apteekkarila.

Mitä muuta on odotettavissa?

Kierroksella kuulemme otteita Mirjam Holopaisen Lackströmien sukua muistelevasta kirjasta, missä on kuvausta mm. Piiroisten sisarusten juhlista ja Kauppatien varrella olevista liikkeistä entisaikaan. Näemme myös vanhoja valokuvia taloista. Kierroksella on aikaa ottaa itsekin kuvia reitin varrella olevista taloista.

We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone.

Katie Thurmes

Varaa opastus tai tutustu muihin opastuskierroksiini täällä.

Exit mobile version