Site icon Milajan matkat

Kielten opetustarjontani on monipuolinen

Kaipaatko tukea kielten opiskeluun ja kulttuurintuntemukseen? Sanaston petrausta ennen lomamatkaa? Tsemppiä suulliseen kommunikointiin?

Kanssani opit positiivisessa hengessä ja turvallisessa ilmapiirissä

Kielistä on aina hyötyä, mutta pelkkä opiskelukin tuo iloa elämään! Toisaalta moni kaipaa rohkeutta puhumiseen ja kielen käyttämiseen, varmuutta kielioppirakenteisiin ja viestimiseen vieraalla kielellä. Onnistumisen elämykset kielitaidossa kehittävät itsetuntoa myös muilla elämän osa-alueilla.

Tervetuloa oppimaan kanssani kieliä rennolla otteella ja syventämään kielitaitoa yksin tai mukavassa, oppimista tukevassa ryhmässä!

Milaja Nuutinen on todella innostava ja hyvä opettaja. Otin häneltä yksityisesti tunteja sekä englannin että ruotsin kielessä. Voin hyvin suositella häntä myös kavereilleni!

Julia 16 v.

Opetustyylistäni ja -taustastani voit lukea täältä sivun alalaidasta.

Englantia, venäjää, suomea, ruotsia ja japania sekä monikultturisuuskoulutuksia

Alempaa löydät englannin, venäjän ja japanin tuntien hinnat. Kaikki hinnat ovat alvittomia. Lisäksi voit kysyä tarjousta suomen kielen ja tapakulttuurin tunneista maahanmuuttajille sekä ruotsin kielioppi- ja sanastotunneista. Syksyllä valikoimaan tulee 7.-9.-luokkalaisille suunnatut ruotsin kielioppitunnit 5-10 oppilaan ryhmille, jotka soveltuvat erityisesti kotona itsenäisesti opiskeleville. Voit varata paikkasi jo nyt! Jo kesän aikana on mahdollisuus myös yksityisopetustunteihin eri kielistä.

Olen oppinut ruotsia paremmin Milajan kanssa kuin ikinä opin tavallisessa koulussa luokassa. Milajan kanssa oppii paremmin. 

Milajan oppilas, V. H. 

Milajan opetuksessa lapseni on saanut korjaavia kokemuksia oppimisesta peruskoulun opetuksen jälkeen. On ollut hieno nähdä lapsen oppivan hänelle aiemmin vaikeaa asiaa.

Oppilaan vanhempi, Minna H. 

Voimme myös räätälöidä yhdistyksellesi tai työyhteisöllesi monikulttuurisuus- tai maahanmuuttajateemaan liittyvän koulutuksen.

Oppimisalustana on Zoom

Tuntini pidän Zoomissa, joten voit osallistua tunneilleni mistä päin maailmaa tahansa. Vaihtoehtoisesti voimme tavata työhuoneellani Ilomantsin Kansallistalolla. Sovittaessa koulutukset ja workshopit onnistuvat livenä myös eri puolilla Suomea.

Abikurssit ja yo-kirjoituksiin valmentavat tunnit

Teemat on luotu lähinnä englannin ja venäjän kirjoituksia varten, mutta toimivat muidenkin kielten kokeisiin valmistavina tunteina.

Tunnit käydään läpi suomeksi ja ne voidaan toteuttaa yksityistunteina tai 2-5 hengen ryhmille.

Yleisiä ohjeita yo-kokeisiin sekä kokeisiin valmistautuminen etukäteen ja koepäivänä
1 x 60 min.
50€
Yo-kokeiden eri osiot ja niihin valmistautuminen
5 x 45 min.
200€
Preppausta yo-kirjoituksiin
opiskelijan tarpeiden mukaan
Kysy tarjous!
Kielioppitunti etukäteen sovitulla teemalla45€ / 45 min.
Abikurssi
2-5 opiskelijalle, pituus ja tarkemmat teemat räätälöidään tarpeiden mukaan
Kysy tarjous!

Ylioppilaskirjoituksiin preppaavat tunnit keskittyvät kirjoitusten eri osioihin, kielioppi- ja lauserakenteisiin sekä kielitaidon petraukseen tarpeiden mukaan. Mukana opetuksessa kulkevat erilaiset jaksamiseen sekä stressinhallintaan ja mielen rauhoittamiseen liittyvät vinkit unohtamatta oppimista ja muistia tehostavia keinoja.

Englanti

Taulukossa tarjolla olevien kurssien lisäksi voimme opiskella muitakin aihepiirejä, jolloin tuntien teemat sovitaan opiskelijoiden kanssa yhdessä etukäteen.

Yksityistunnit

Yksityistuntien hinnat ovat 45€ / 45 minuuttia, ja teemat sovitaan yhdessä etukäteen.

Kurssit ryhmille

Ryhmätuntien opiskelijakohtaiset hinnat löytyvät oheisesta taulukosta. Kurssit toteutuvat, kun opiskelijoita on 3-5 henkeä. Voit kerätä oman opiskeluporukan esimerkiksi työyhteisöstäsi tai ystävistäsi!

Verkkokurssit

Syksylle on suunnitteilla verkkokursseja ja -tunteja mm. ajan ja paikan prepositioista, artikkeleista sekä yksiköstä ja monikosta, joita voit opiskella itsenäisesti kotona juuri itsellesi sopivana ajankohtana.

A glass of wine, please!
Tällä kurssilla lähdemme lomalle! Tunneilla petraamme käyttöenglannin taitoa. Kurssin tarkempi kuvaus löytyy taulukon alta.

5 x 90 min.
125€/hlö
This is my sister Anna!
Tunneilla opetellaan kertomaan itsestään ja perheestään käytännönläheisten teemojen kautta. Kurssi antaa valmiuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin tarvittavaan jutusteluun.
Tarkempi kuvaus on taulukon alla.

5 x 60 min.
90€/hlö
A cup of coffee?
Asiakaspalveluenglantia ravintoloille, kahviloille ja matkailutoimijoille.

Kysy tarjous!
Aikamoiset aikamuodot
Tällä kurssilla sukellamme perusteellisesti englannin aikamuotoihin!

6 x 120 min.
90€/hlö
Vinkkejä ja linkkejä kielen itsenäiseen opiskeluun
Tällä kurssilla käymme läpi vinkkejä kotona opiskeluun.

5 x 60 min.
90€/hlö

A glass of wine, please! -kurssin teemat

 • lentokentällä
 • hotellissa
 • ravintolassa
 • juna-asemalla asiointi
 • tien neuvominen

This is my sister Anna! -kurssin teemat

 • omasta perheestä kertominen sekä perhe- ja sukulaisuussanasto
 • harrastuksista kertominen ja harrastussanasto
 • työstä kertominen ja työhön liittyvät fraasit
 • ruumiinosat ja käyttöfraaseja
 • vaatesanasto ja -fraasit

Venäjä

Valmiiden kurssipakettien tarkemmat tiedot löytyvät taulukon alta. Oppituntien määrä ja teemat on myös muokattavissa opiskelijan tarpeiden mukaan.

Yksityistunnit

Yksityistuntien hinnat ovat 45€ / 45 minuuttia, ja teemat sovitaan yhdessä etukäteen.

Kurssit ryhmille

Ryhmätuntien opiskelijakohtaiset hinnat löytyvät oheisesta taulukosta. Kurssit toteutuvat, kun opiskelijoita on 2-6 henkeä. Voit kerätä oman opiskeluporukan esimerkiksi työyhteisöstäsi tai ystävistäsi!

Koutsaan myös mielelläni esimerkiksi ravintoloita ja kahviloita asiakaspalvelussa tarvittavaan venäjän kielitaitoon!

А, Б, В – Opi venäjän aakkoset

6 x 90 min.
150€/hlö
Davai! –Venäjän alkeiskurssi

5 x 90 min.
125€/hlö
Очень приятно! – Oppitunnit edistyneemmille

5 x 60 min.
90€/hlö

Kielioppitunti tietystä aihepiiristä

Kysy tarjous!
Genetiivistä prepositionaaliin I, II ja III
Näillä kursseilla käymme läpi venäjän kuusi sijamuotoa, niiden käyttöyhteydet ja taivutukset. Valittavana on tunnit alkeistasolle ja edistyneemmille, tarkempi kuvaus on alla.

6 x 90 min.
150€/hlö

А, Б, В – Opi venäjän aakkoset

Tällä kurssilla opit lukemaan ja kirjoittamaan helppoja sanoja ja selviydyt muutamista arkipäivän tilanteista venäjäksi.

Davai! –Venäjän alkeiskurssi

Tämä kurssi soveltuu venäjän aakkoset jo osaavalle. Kurssilla käydään läpi helppoja sanoja ja sanontoja, asioidaan mm. kahvilasssa ja tervehditään tuttua kadulla.

Очень приятно! – Oppitunnit edistyneemmille tämän kurssin sisältö räätälöidään ryhmän mielenkiintojen ja tarpeiden mukaan.

Kielioppitunti

Kielioppitunteja voin pitää esimerkiksi verbeistä: verbintaivutuksesta, -ся-verbeistä, preteritin muodostamisesta tai liikeverbeistä.

Genetiivistä prepositionaaliin -kursseilla käymme läpi venäjän sijamuotojen käyttöyhteydet ja päätteet, ja tietoutta voimme syventää kahdella muullakin samanpituisella kurssilla:

 • Genetiivistä prepositionaaliin I substantiivin päätteet yksikössä
 • Genetiivistä prepositionaaliin II adjektiivin päätteet yksikössä
 • Genetiivistä prepositionaaliin III adjektiivin ja substantiivin päätteet monikossa

Japanin workshopit

Pidän pieniä työpajatyyppisiä koulutuksia japanin kieleen, tapakulttuuriin ja kirjoitusjärjestelmään liittyen.

Tunnin pituisten miniworkshoppien hinnat ovat taulukossa, mutta voimme räätälöidä myös muutaman kerran minikurssin tai pidemmän kurssin toiveiden mukaan. Kurssien hinnoista voit kysyä tarjousta.

Pyydä tarjous myös ryhmän ollessa isompi tai osallistuessasi lapsen kanssa yhdessä!

Johdatus japanin kirjoitusjärjestelmään20€
Kanji-sanamerkkejä20€
Hiragana-tavumerkkejä20€
Pieni infopaketti koululuokille 1-2 oppituntia40-80€
Matkailijan infokoulutus 4 tuntia160€/ryhmä

Johdatus japanin kirjoitusjärjestelmään

Tutustumme japanin kielen kirjoitusjärjestelmään ja opit, mitä kanjit, hiraganat ja katakanat ovat. Tunti toimii pienenä johdantona japanin kirjoitusjärjestelmän perusperiaatteisiin.

Kanji-sanamerkkejä

Opit helppoja sanamerkkejä japaniksi. Tunnilla opettelemme tunnistamaan, kirjoittamaan ja lausumaan muutamia kanji-sanamerkkejä. Kanjimerkeistä voidaan koostaa myös muutaman kerran minikurssi.

Hiragana-tavumerkkejä

Opit tunnistamaan hiraganat ja hahmottamaan lyhyitä sanoja näillä tavumerkeillä kirjoitettuna. Hiraganoja voit opetella kirjoittamaan useammasta tunnista koostuvan minikurssin aikana.

Pieni infopaketti koululuokille

Koululaisille eskareista ylempiin luokkiin soveltuva tunti, missä käydään läpi oppilaiden nimet katakana-kirjoitusmerkein ja opetellaan muutamia helppoja kanji-sanamerkkejä unohtamatta yleisimpiä tervehdyksiä ja sanontoja japaniksi. Tunti toimii mielenkiintoisena ja mieleenpainuvana oppimiskokemuksena ja erilaisena lisänä monikulttuurisuus- ja kansainvälisyyskasvatukseen.

Matkailijan infokoulutus

Infopaketti antaa Japaniin matkalle lähtijälle hyvät eväät niin tapakulttuurin kuin yleisimpien fraasien suhteen.

Miten voit osallistua tunnille ja mitä tarvitset mukaan?

Tunnille tarvitset muistiinpanovälineet, toimivan internetyhteyden ja Zoom-ohjelman (Zoomin käyttöön saat ohjeet ja voimme opetella käytön etukäteen tarvittaessa). Tarkista, että mikkisi ja mielellään myös kamera toimii. Voit varata viereesi myös kuulokkeet ja vesilasin. Zoom-linkin saat ennen tunnin alkua.

Suosittelen läppäriä tai pöytäkonetta, mutta tunnille voit osallistua myös tabletilla tai kännykällä. Muista ottaa laturi tai ainakin varmistaa, että akku riittää koko oppitunnin ajaksi!

Opiskele elämää varten. Tai ihan muuten vaan!

— Milaja

Exit mobile version